• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/herbalkocaeliizmit?ref=bookmarks
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=905366129009
  • https://twitter.com/LVNTDINCEL
  • https://www.instagram.com/kilo_mucizesi_oksan
 
    • BAĞIMSIZ HERBALIFE NUTRITION ÜYESİ 0536 612 9009
    • Merhaba Biz Levent Dinçel ve Okşan Dinçel Size Herbalife Ürünleri İle İlgili Danışmanlık Yapmaya Hazırız.
HERBALIFE
İPUÇLARI

Yaza Denk Gelen Ramazan Ayında Nasıl Beslenelim, Nelere Dikkat Edelim.

   ramazan, herbalife

YAZA DENK GELEN RAMAZAN AYINDA NELERE                 DİKKAT EDELİM, NASIL BESLENELİM.

 
Son birkaç yıldır Ramazan ayının sıcak yaz günlerine denk geliyor olması, uzun saatler bounca aç ve susuz kalmanın olumsuz etkilerinin de beraberinde getiriyor. Eğer beslenne kurallarına dikkat edilmezse oru tutmanın bazı sağlık sorunlarına yol açabileceğini göz ardı etmemek gerekir. Uzun saatler boyunca aç kalmanın sonucu olarak düşen kan şekerimiz, ıftar sofralarında hem fazla hemde yalnış beslenmemize sebep olur. Özellikle sağlık problemi olan kişiler, açlığını ağır gıdalar ile hızlı bir şekilde bastırmaya çalıştığında ani kalp damar ve sindirim sisitemi rahatsızlıkları meydana gelebilir.
  Başta yeterince sıvı tüketerek, hem sahurda hemde iftar saati sonrasında ne yeyip içtiğimize dikkat ederek Ramazan ayının ve oruç tutmanın keyfine ve huzuruna daha rahat varabiliriz. Yetişkin bir insan, günde yaklaşık 3-4 liter sıvıya ihtiyaç duyar. Bunun yaklaşık %40' ı yemekler ve diğer içeceklerden karşılanabilir. Ancak geri kalan yaklaşık 1,5 ile 2,5 litre arası miktarın doğrudan su ile karşılanması gerekir. Sahura mutlaka kalkılmalı ve mümkünse imsak vaktine en yakın zamanda yemek yenmelidir.
  Kilo fazlalığı problemi olan bir çok kişi, Ramazan ayını oruç tutarak zayıflanacak bir fırsat olarak görebilir, oysa bu beklenti çoğunlukla ayın sonunda fazladan alınan bir kaç kilo ile sonlanmaktadır. Vücudun gereksinimi olan yapı taşlarını karşılayacak ölçüde yeterli protein, yağ, karbonhidrat, vitamin ve mineralleri sahurda tüketirken yanında mutlaka yeterli sıvı alınmalıdır. Bu öneri sabah ve öğlen yenilmesi gereken her gıdanın sahurda tüketilmesi gibi anlaşılmamalıdır. Böyle bir durumda bir bakıma modifiye olarak Ramazana uyum sağlayan metabolizma, aşırı tüketilen besinlerden alınan enerjiyi kullanamaz ve sağlıksız bir kilo alımı ortaya çıkabilir.
  Sahurda hafif ama tok tutucu gıdalar tercih edilmeli, karbonhidrat ve lifli gıdalar almaya, vitamin mineral içeren sebzeler meyveler tüketilmelidir. Bu aşamada Herbalife öğün yerine geçen besleyici shake karışım da zengin içeriği ile farklı bir seçenek olabilir. Birde tüketilen gıdaların çeşitliliğinin yanı sıra porsiyonları da çok önemlidir. Çok büyük porsiyonlar daha fazla insülin salgısı ve daha çabuk acıkmak demektir.
  Ramazanda aktivitelerinize aşırı sıcağa maruz kalmadan yapmaya çalışın.
  İftarda da orucun hafif bir kahvaltı yada çorba ile açılması ve 10 - 15 dakika sonra ana yemeğe geçilmesi uygun olacaktır. ana yemekte et, tavuk ve sebze yemekleri tercih edilebilir. Ama bunların az yağlı haşlama, ızgara veya buharda pişmiş olasına özen göstermelisiniz.
  İftardan 1-2 saat sonra yapılacak hafif bir yürüyüş, hem sindirime yardımcı olacak hem de kalp ve damar sağlığınız için faydalı bir aktivite oluşturacaktır.


Yorumlar - Yorum Yaz
ÜYELİK BİLGİLERİ
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam86
Toplam Ziyaret610674
DÖVİZ BİLGİLERİ
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
TAKVİM
SİTE HARİTASI
GOOGLE TRANSLATE