Yazın Alınan Kilolardan Kurtulma Yolları.
HERBALIFE DANIŞMAN DİYETİSYENİ CANAN AKSOY, BU YAZISINDA YAZIN TATİL MODUNDA YAŞARKEN YEDİKLERİMİZE DİKKAT ETMEYEREK ALDIĞIMIZ FAZLA KİLOLARDAN BİR AN ÖNCE NASIL KURTULABİLECEĞİMİZİ ANLATIYOR. HERBALIFE ÜRÜNLERİ İLE SONBAHAR MEVSİMİNDE DE SİZLERİN DESTEĞİ OLMAYA DEVAM EDİYOR. YAZIN ALINAN KİLOLARDAN KURTULMANIN YOLLARI
Sonbaharın gelmesiyle beraber yaz tatillerinin ve hafta sonu kaçamaklarının bittiği gündelik hayatımıza geri döndük ve tatil boyunca aldığımız kilolardan kurtulma zamanı geldi. Bu kilolar vücudumuza yerleşmeden ve üzerine yenilerini eklemeden harekete geçmek, kilo verme sürecinizi hem kısaltacak hem de kolaylaştıracaktır.
Bir hedef belirleyin: Makul ve sağlıklı bir hedef belirleyin. Dünya Sağlık Örgütü, sağlıklı kilo vermenin haftada 0,5 ile 1,2 kilogram arasında olması gerektiğini belirtiyor.
Kilo vermek için bol bol hayvansal gıda tüketin: Sağlıklı bir diyet her tür besinin ve besin öğesinin alınmasından geçer.
Yürüyüş yapın: Hareketsiz bir yaşam biçimi ile oturduğunuz yerden kilo vermek hem zordur, hem de kas kitlesi kaybına yol açar. Günde on bin adım atın veya haftada 3-4 gün yarım saat yürüyün.
Düzenli uyumayı ihmal etmeyin: Yetişkin bir bireyin günde 6-8 saat uyuması gerekir. Bu uykunun bir kısmının gece 22-02.00 arasında olması ve sık sık uyanılmayan bir uyku olması uykunun kalitesi açısından önemlidir. İyi ve kaliteli bir uyku vücudunuzda pek çok hormonun sağlıklı çalışmasını sağlayacağı için kilo vermenizi kolaylaştırır. Yorgun bireylerin günlük enerji alımlarının da arttığını kanıtlayan pek çok çalışma vardır. Kalori alımının artması, daha zor kilo vermeniz anlamına gelecektir.
Su tüketiminize dikkat edin: Açlık ve susuzluk birbirinden zor ayırt edilen hislerdir. Öncelikle aç mı yoksa susamış mı olduğunuzu ayırt edin. İdeal olarak günde 6-7 kere idrara çıkacak kadar su için. Yeterli su içmek vücudunuzun ödem yapmasını da engelleyeceği için, kilonuzu net tespit etmenizi sağlayacaktır.
Yağdan ve tuzdan kaçının: 1 gram yağın 9 kalori olduğunu unutmayın. Yemeklerinizi mümkün olduğunca az yağla pişirin, kızartmalardan kaçının, dışarda yemek yerken yemeğin suyuna mümkün olduğunca dokunmayın, salatanıza koyduğunuz zeytinyağını mutlaka ölçerek koyun. Dışarda yemek yediğinizde gerekenden çok daha fazla tuz aldığınızı unutmayın. Fazla tuz kilonuzu olduğundan yüksek gösterir. Tuzu vücuttan atmanın en kolay yolu da su içmektir. Bu sebeple günde 2-2,5 litre civarında su içmeye çalışın.
Kahvaltı ve ikindi öğününe dikkat: Kahvaltı, metabolizmanın çalışmaya başlamasını sağlayan öğündür. Bu nedenle, uyandıktan sonra en kısa zamanda kahvaltı yapmaya çalışın. İkindi öğünü ise, akşam yemeğinde porsiyonlarınızı rahatça kontrol etmenizi sağlayarak yemek sonrası atıştırmalarınızı engelleyecektir.
Öğünlerinizde salata ve çorbaya yer verin: Yemek yemeye başlamanın ardından 20 dakikadan önce tokluk hissi başlamaz. Midemizle beynimiz arasındaki yol yaklaşık 20 dakikadır. Çorba ve salata yemek yeme hızınızı düşürür ve midenizi doldurarak doygunluk hissi sağlar.
Öğünlerinizde yoğurt ve süt ürünlerine yer verin: Özellikle yağsız süt ürünlerinin içinde bulunan kalsiyum yağa bağlanarak, yağın sindirilmeden atılmasını sağlar. Yağsız süt ürünleri doğal zayıflatıcılardır. Ana ve ara öğünlerinizde yağsız süt-yoğurt-ayran-kefir gibi ürünlere yer verirseniz, bir miktar kalorinin vücudunuz tarafından kullanılmadan atılmasını sağlarsınız.
Yemek pişirme alışkanlıklarınızı gözden geçirin: Tuz ve yağ kullanımınıza dikkat edin. Kızartmayın, haşlayın, ızgara yapın veya fırında pişirin. Yemeklerinizde olabildiğince az yağ ve tercihen sıvı yağ kullanın. Tuz kullanımınızı minimuma indirin ve tuz yerine çeşitli baharatlar kullanmaya çalışın.
Herbalife Danışman Diyetisyeni Canan Aksoy
Yorumlar -
Yorum Yaz