• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/herbalkocaeliizmit?ref=bookmarks
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=905366129009
  • https://twitter.com/LVNTDINCEL
  • https://www.instagram.com/kilo_mucizesi_oksan
 
    • BAĞIMSIZ HERBALIFE NUTRITION ÜYESİ 0536 612 9009
    • Merhaba Biz Levent Dinçel ve Okşan Dinçel Size Herbalife Ürünleri İle İlgili Danışmanlık Yapmaya Hazırız.
HERBALIFE
İPUÇLARI

Yeni Yıl Kararlarınıza Sadık Kalmanızı Sağlayacak 7 İpucu

 Yeni Yılda Yeni Bir Sen

YENİ YIL KARARLARINIZA SADIK KALMANIZI SAĞLAYACAK 7 İPUCU

 
Birçoğumuz her yılın sonunda bir önceki yıldaki durumumuzu gözden geçirir ve yeni yılda daha iyi besleneceğimize, kilo vereceğimize ve forma gireceğimize söz veririz. Yıla kararlı bir başlangıç yapsak da genellikle 1-2 hafta içinde eski alışkanlıklarımıza geri döneriz.

 Sorun yeni yıl hedeflerimizi bir maraton koşusu değil de, kısa mesafe koşusu gibi görmemizden kaynaklanır. anlık sonuç almak ister ve sürdüremiyeceğimiz bir tempo içine gireriz. Halbuki bitiş çizgisine hızlı koşmak yerine, hedeflerimizi uzun vadeye yaymalı; haftalar, aylar süren bir istikrarla çalışmalıyız. yeni yıl kararlarımıza sadık kalmak için hedefe yavaş ancak istikrarlı adımlarla ilerlemeliyiz. Bunun için işinize yarayacak bazı ipuçlarını paylaşmak istiyorum.

 Değiştirmek İstediğiniz Davranışı Kabullenin,
Kötü alışkanlıkları değiştirmek ve sağlıklı alışkanlıklar kazanmak için öncelikle mevcut davranışlarınızı düşünün. örneğin; gereğinden fazla yediğinizi biliyorsanız bunu kabul edin ve bu davranıştan ötürü "rahatsızlık" hissettiğinizi fark edin.

 Makul ve Spesifik Kararlar Verin,
Bir kararı uygulamanın ilk adımı, makul olmasını sağlamaktır. Bu, gerçekçi olmayan hedefler belirleyip sonra da hemen vazgeçmekten daha akıllıca olacaktır. Kararlarınızı verirken spesifik olmayaözen gösterin. "Daha az yağ tüketmeyi" istemek doğrudur ama fazlasıyla belirsizdir. Bunun yerine "yağ alımını günde 40 gr. ile sınırlı tutmayı" istemek ölçülebilir bir hedef olacaktır.

 Kararlarınız Arasında Öncelik Sırası Belirleyin, Onlara Sadık Kalın,
Karar listesi hazırladıysanız bunlar arasında öncelik sırası belirleyip önce kolay olanları tamamlamanız uygun olabilir. Bu yaklaşım, hedeflerinize gerçekten ulaşabileceğiniz inancını arttırır. Kararları belirledikten sonra yazıya dökün. Yazmak uygulama konusunda kararlılığınızı arttırır. Aynı anda fazlaca değişiklik yapıyorsanız da birkaçını listeden çıkarabilirsiniz.

 Yeni Alışkanlıklarınızı Uygulamak İçin Plan Yapın,
Karar alma süreci tamamlandığında şimdi sıra nasıl uygulayacağınızın planlamasında! Mesela beslenme alışkanlıklarınız değişecekse abur cuburları çöpe atmalısınız. Yemekleri evde pişirmeyi planlıyorsanız, buzdolabınız da doğru gıdalara yer vermelisiniz.

 Yeni Alışkanlıklarınızı Pratik Yapın ve İlerlemenizi takip Edin,
Sabırlı olun, yeni alışkanlıkların benimsenmesi, yaşam tarzı haline gelmesi zaman alır. Kararlarınızın ölçülebilir yanlarını takip edin. Örneğin, aldığınız kalori ve yağ miktarı, tükettiğiniz meyve/ sebze miktarı, evde kendi hazırladığınız yemekleri yeme sıklığınız gibi bilgilerin kaydını rahatlıkla tutabilirsiniz.

 Başarısızlıklarınızdan Ders Çıkarın, Başarılı Olduklarınıza Yönelin, Kendinizi Ödüllendirin,
Başarısızlıklar sizi korkutmasın, onlardan ders çıkarmaya çalışın. Başarısızlıklara yol açan etmenleri belirleyip, sonra ki sefer tuzağa düşmeyip ne yapmanız gerektiğine karar verin.
Daha önce başardığınız kalıcı davranışların adımlarını izleyin. Elbette ki başarılarınızı da takdir edin ve ödüllendirin.

 Destek Sistemi Kurun, Olumlu Sonuçlara Odaklanın,
Arkadaşlar, aile fertleri ve online topluluklar size destek verebilir. Etrafınızdakilere hedeflerinizi anlatın, siz de başkalarına destek verin, onlar da size aynı şekilde yardımcı olurlar. Yaptığınız olumlu değişikliklerin kendinizi ne kadar iyi hissettirdiğine odaklanın. Vücudunuzda ve tartıda gördüğünüz değişiklikleri ise ek kazancınız olarak değerlendirin.


Susan Bowerman
Global Beslenme Eğitimlerinden Sorumlu Kıdemli Direktör
 

Yorumlar - Yorum Yaz
ÜYELİK BİLGİLERİ
ZİYARET BİLGİLERİ
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam47
Toplam Ziyaret649882
DÖVİZ BİLGİLERİ
AlışSatış
Dolar34.618934.7577
Euro36.405836.5517
TAKVİM
SİTE HARİTASI
GOOGLE TRANSLATE